Blog Print

Permajet Digital Negative Film

Câteva probleme în urmă ne-am uitat la PermaJet Film de transfer digital. La vremea aceea știam asta o ofertă îmbunătățită a fost în curs de dezvoltare și a promis că va revizui subiectul în timp. Ei bine, iată-ne!

Tel noul film a fost introdus pentru a depăși deficiențele originalului și de a oferi un rival serios față de mediul pictoric, dar excelent. În special, noul mediu Permajet este foarte plat (nu am întâlnit lovituri de cap deloc în timpul testării) și are și o bază mai clară. În afară de asta, era destul de nou pentru noi și așa a trebuit să mergem să săpăm în arhive și în spatele dulapurilor pentru a găsi ținte și instrumente de testare care să facă unele măsurători. Fluxul de lucru necesar pentru a face un negativ digital bun este frumos descrise de Lamrecht și Woodhouse în cartea Way Beyond Monochrome, am lirat liric despre cartea aceasta înainte.
Un rezumat al procesului este următorul: 1. Pregătiți și manipulați în orice mod o imagine color alegeți, inclusiv montaj, dodging selectiv și arderea împreună cu îmbunătățiri de contrast local și filtrează la alegere. Imaginea este accentuată și convertită la scară de gri în acest moment, deși a Fișierul RGB monocrom ar fi suficient. 2. Dacă sunt măsurători, benzi de control de proces sunt adăugate necesar. 3. Funcția de transfer calculat se aplică prin intermediul Curba Photoshop. Acest lucru „corectează” originalul astfel încât un negativ potrivit pentru tipărirea de contact la gradul 2 se obține multigrad. 4. Imaginea este inversată. 5. Un negativ este tipărit folosind aceleași setări ca și au fost utilizate pentru a crea tipărirea din care a fost transferat funcția a fost calculată. 6. Negativul este folosit pentru a crea o imprimare cu halogenă de argint contact imprimare (sau, pentru asta, o imprimare platină). În afară de a face funcția de transfer, mai sus este relativ simplu.

Testarea ne-a dus pe vechiul teritoriu al Quadrant Transfer Funcții și alte metodologii arcane care au fost odată pâine și unt lucrătorului monocrom serios. Trist lucrurile s-au abătut destul de mult în aceste zile iar asemenea fundamente sunt rareori învățate și cu atât mai puțin scris despre Brevetat inițial de Lloyd A Jones în anii 1940 (nicio legătură cu Phil) sistemul a oferit o cale de rafinare a transferului de ton prin procesul de lucru astfel încât un tipar rezonabil de calitate a fost obținut în ciuda tuturor variații de-a lungul drumului. I s-a spus editorului tău să scrie o carte pe mono tipărirea, dar nu au fost permise ecuații sau grafice textul propus. Hurter și Driffield s-ar transforma în mormintele lor; trebuie să fim profesioniști, experți în domeniul nostru dacă nu vă puteți deranja să aflați un pic de teorie, apoi ia-te de tricotat sau plătește pe cineva altceva să tipărească pentru tine!

Venim la zi, atunci căutăm să facem o imagine, ajustați-o (cu curbe) în Photoshop în așteptarea ca imprimarea cu halogenă de argint rezultată să fie a interpretarea corectă a scenei. Ajungând corect imaginea de pornire gradată implică o diagramă în cadran. Acum deși o diagramă în cadran este relativ ușor de desenat (pe o bucată mare de hârtie) treaba este mai bine făcută în aceste zile folosind o foaie de calcul pentru a calcula modul în jurul celor patru pătrate. Aceasta este o sarcină descurajantă pentru un non-matematician, dar din fericire, Lambrecht a făcut toată munca grea, oferind o țintă, o foaie de calcul și instrucțiuni complete despre site-ul lor www.darkroommagic.com. În lipsa unei încăperi întunecate, nu am putut decât să urmărim un proces până acum, dar cel puțin am putea scoate instrumentele noastre pentru prima dată în decenii! Gratificând densitometrul calibrat într-o sută dintr-un punct chiar din vechime cutie.

În general, rezultatele indică:
1. Mass-media Pictorico și Permajet sunt aproape identic ca răspuns.

2. Dmax este mai mare folosind Matt Black în teste efectuate până în prezent, împreună cu nici un lucru evident
dezavantaje.

3. „Ceata de bază” a suportului Permajet este mai mică, adică are o bază mai clară, mai puțin lăptoasă.

4. Folosind cerneala Foto Negru și un profil de culoare cu un profil PGPP a produs un „print” slab cu separare slabă a părților mai ușoare ale filmului (adică
umbrele din printul final). Mai multă muncă ar face rezultă o calitate mai bună „negativă” și acolo nu este nimic care să sugereze că imprimeurile umede de primă clasă nu a putut fi făcut cu niciun media. Folosind Șoferul ABW a creat o tranziție rapidă de tonuri în
zonele întunecate (adică punctele de evidență într-un print umed)
5. Media Permajet a avut o tranziție mai ușoară în părțile întunecate ale filmului (adică punctele culminante ale imprimeului umed).
6. În ciuda celor mai bune eforturi, am făcut puțin în afară de zgârierea suprafeței acestui subiect, dar cel puțin am dovedit că perseverența o va face aproape sigur produce o imprimare umedă foarte bună.

Un lucru pe care am putut să-l explorăm a fost setările gama pentru imprimarea cu jet de cerneală a negativului digital aceasta, cel puțin este un teritoriu familiar.
Alegerea recomandată este cerneală Photo Black (pe Epson), dar am găsit noul material pentru a fi la fel de acasă cu cerneală Matt Black, într-adevăr am obținut Dmax mult mai mare în negativ cu Matt Negru . Ambele s-au uscat la fel de bine, fără niciun indiciu de inundații. În fiecare caz, selecția media a fost Premium Glossy Hârtie foto pentru Photo Black și hârtie mată îmbunătățită pentru Negru mat. De asemenea, am explorat utilizarea profilului „color color” tipărirea și utilizarea driverului alb-negru avansat. Datele sunt depuse și este evident că există un) scop experimentare și b) o mulțime în rezervor din punct de vedere al densității și gradarea tonului.

În general, parcă am terminat cu câteva întrebări mai mult decât răspunsuri, în această recenzie! Cu toate acestea, putem spune că mass-media Permajet funcționează la fel precum și orice este pe piață și reprezintă o îmbunătățire a predecesorului său. Pasionații fără îndoială vor duce experimentele mai departe și mass-media este demn de această investiție în efort. Înclinația noastră este ca Epsonii vor efectua alte imprimante atunci când vor avea monocromul suplimentar cerneluri în caruta lor (de exemplu, negru, negru deschis și negru deschis), experimentarea cu imprimare color completă poate scăpa puțin mai mult cu puncte suplimentare (în comparație cu cele care folosesc fluxul de lucru ABW), deși efectul acestei „culori” asupra clasificării hârtiilor multigrade ar putea avea nevoie de vizionare. Există, de asemenea, posibilitatea utilizării „filmului” Epson setări atunci când aceasta este disponibilă din nou în combinație cu ABW sau complet imprimarea color. Dacă toate acestea sună ca o groază de muncă, amintiți-vă că valoarea imprimeurilor cu halogenă de argint și, în special, imprimeurile cu platină, ar putea avea efortul demn! 

Depozitarea!

Cum să ne folosim cel mai bine hârtiile foto după printarea finală
Vă mulțumim foarte mult pentru alegerea hârtiilor noastre foto! hârtiile de imprimare versatile au fost create special pentru a răspunde cerințelor fotografilor și clienților .Indiferent dacă este vorba de tipărirea portretului clasic, de tipărituri speciale pe suprafețe eficiente sau de reproducerea operelor de artă: hârtiile noastre foto unice oferă întotdeauna baza perfectă pentru fotografii de lungă durată și prezentări contemporane de cea mai bună calitate. Pentru a garanta rezultate optime și durabilitate maximă atunci când utilizați hârtiile foto de imprimare, respectați următoarele instrucțiuni de utilizare. Depozitarea.

Hârtiile noastre Foto și FineArt sunt păstrate cel mai bine în ambalajul lor original din laborator, sau într-o ramă foto la o temperatură de 15-25 ° C într-un mediu întunecat și cu o umiditate relativă cuprinsă între 45 și 60%. Nu depozitați în încăperi cu posibile concentrații de poluanți sau în care sunt prelucrate lacuri, vopsele, lacuri sau altele similare care conțin solvent. Acest lucru poate duce la decolorarea hârtiei și a acoperirii. Nu folosiți pelicule sau adezivi cu plastifianți și / sau solvenți pentru prelucrarea ulterioară sau ambalarea imprimeurilor, ci doar pelicule și etichete compuse PA / PE cu adeziv pe bază de apă. Acest lucru împiedică decolorarea hârtiei prin ambalaj.

 

Mărime fișier:

Dimensiunea maximă a fișierului care poate fi încărcată pe Telegram este de 9 MB. În cazul în care dimensiunea fișierului dumneavoastră este mai mare de 9 MB, încărcați o imagine de marcat de locație și trimiteți prin e-mail un link de transfer de fișiere la [email protected]

Pregătirea fișierului:

- Formatele de fișiere acceptate sunt JPG, TIFF și PNG, dar este preferat JPG.

- Fișiere RGB pe 8 biți dacă imaginea este trasă dintr un aparat foto profesional, sau sRGB din telefonul mobil.

- Spațiul de culoare încorporat trebuie să fie Adobe RGB (1998) sau sRGB

- Dacă ați făcut vreo lucrare de retușare a imaginii în Photoshop, asigurați-vă că toate straturile sunt aplatizate înainte de a salva copia finală.

- Pentru printuri de probă, vă recomandăm să le exportați la dimensiunea tipăririi. Acest lucru va reduce timpul necesar pentru încărcarea comenzii, deoarece nu veți trimite fișiere mai mari decât este necesar pentru produs.

- Imprimantele noastre vor reda fiecare imagine la rezoluția optimă pentru dimensiunea de imprimare. Totuși, acest lucru nu va îmbunătăți calitatea fișierelor cu rezoluție mai mică.

Formate de fișiere:

JPG

- 8 biți pe canal

- Codificare de bază Standard

PNG

- 8 biți pe canal

TIFF

- 8 biți pe canal

- Fără straturi

- Fără canale alfa

- Compresia imaginii: LZW

- Comandă pixeli: intercalată Denumirea fișierelor dvs.:

Nu folosiți caractere speciale pentru denumirea fișierelor dvs. de imagine. Utilizarea caracterelor speciale va necesita schimbarea numelor de fișiere înainte de a putea procesa comanda. Acest lucru va întârzia timpul de producție.

Calibrarea monitorului:

Pentru a vă asigura că culorile de pe monitorul dvs. se potrivesc cu culorile din imprimările pe care le primiți de la Artbeat Studios, cel mai bine este să aveți un monitor corect calibrat și profilat. Puteți încerca unele tipăriri de evaluare fără a calibra monitorul, dar veți obține rezultate mai consistente și repetabile dacă calibrați.

Setări Photoshop:

Avem nevoie să folosiți Adobe RGB (1998) ca spațiu de culori de lucru.

Mai jos sunt instrucțiunile pentru configurarea corectă a Setărilor de culoare Photoshop:

- Deschide Photoshop și mergi la Editare> Setări de culoare din bara de meniu. Dacă utilizați Photoshop CS3 sau o versiune anterioară pe un Mac, locația meniului este Photoshop> Setări de culoare.

- Accesați Spații de lucru și pentru fișiere RGB selectați „Adobe RGB (1998)”

- În Politicile de gestionare a culorilor de lângă RGB selectați „Convertiți în funcționare RGB”

- Alături de nepotriviri de profil, verificați „Întrebați la deschidere” și „Întrebați la lipire”

Ori de câte ori deschideți un fișier care se află într-un spațiu de culoare, altul decât spațiul dvs. de lucru, Photoshop vă va solicita să vă convertiți la spațiul de culori de lucru. Dacă nu doriți să vi se solicite atunci când deschideți un fișier cu un profil diferit de spațiul dvs. de lucru, puteți debifa caseta „Întrebați deschiderea” și casetele „Întrebați când lipiți” de lângă nepotriviri de profil. Photoshop va aplica apoi spațiul dvs. de lucru fișierelor care se află într-un spațiu de culoare diferit sau cu un profil lipsă. FOARTE IMPORTANT: când salvați fișierele, asigurați-vă că bifați caseta de selectare „Încorporați profilul de culoare” din caseta de dialog Salvează sau profilul dvs. de lucru nu va fi încorporat și nu vom cunoaște spațiul de culori al fișierelor dvs. care duce la o culoare inexactă
.

Dimensiunea recomandată a fișierului:

Camerele digitale își măsoară rezoluția în pixeli. Acestea NU sunt măsurate pe inch, ci reprezintă un număr total de câți pixeli au fost folosiți pentru a captura întreaga imagine. Dacă faceți o fotografie digitală la 1600x1200 pixeli, numărul total de pixeli din imaginea capturată va fi de 1.920.000 de pixeli. Indiferent dacă imprimați această imagine 1600x1200 ca o fotografie de 8 "x10" sau o fotografie de 16 "x20", fișierul original va avea în continuare 1.920.000 de pixeli. Fotografiile destinate tipăririi trebuie făcute la cea mai înaltă rezoluție [pixel] posibilă pentru cea mai bună calitate a imprimării. Fotografiile cu rezoluție mai mică, tipărite la dimensiuni mai mari, pot întinde pixeli dincolo de punctul în care aspectul este clar și clar. Cu toate acestea, mulți dintre clienții noștri au mare succes extinzându-și fotografiile cu 200% -400%. În mod obișnuit, fotografia are nevoie de o rezoluție foarte ridicată și bine expusă, apoi poate fi mărită și accentuată în Photoshop sau Lightroom. Vizualizați fișierele dvs. la 100% într-o aplicație de imagine, cum ar fi Photoshop, aceasta vă va oferi o reprezentare excelentă a modului de imprimare a fișierului.

Rezoluție de imagine preferată: 150 dpi (maxim: 300 dpi - minim: 100 dpi)

Dimensiunea imprimării pixelului Dimensiune @ 150 dpi Dimensiunea minimă a pixelilor pentru a produce imprimeuri bune
10x15 13x18 210x297 297x420

Informații despre relevanța și utilizarea profilurilor de imprimare.
De fapt, profilul de imprimare adecvat este foarte important pentru a realiza imprimări perfecte. Este „manualul” pentru software-ul de imprimare (adică driverul de imprimantă sau software-ul RIP) și spune ce cerneală trebuie să fie difuzată pe media în ce cantitate pentru a obține o culoare și o densitate specifică. Desigur, o hârtie foto lucioasă necesită setări diferite decât o hârtie mată sau o peliculă translucidă: fiecare cerneală trebuie aplicată într-o cantitate specificată individuală pentru a obține o imprimare de înaltă calitate, cu echilibrul, luminozitatea și contrastul corect.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, setările standard existente ale driverului de imprimantă pentru suportul echivalent, original al producătorului de imprimantă, vor conduce la rezultate foarte bune. Acest lucru este în special pentru aplicația obișnuită atunci când utilizați cerneluri pe bază de apă pigmentate (de exemplu, cerneluri UltraChrome sau DURABrite de la Epson, cernelurile Lucia de la Canon sau cernelurile Vivera de la HP) și hârtie fotografică RC acoperită nano sau microporoasă. Deși diferitele lucrări ale producătorului individual pot fi destul de diferite între ele: în acest caz, setările imprimantei sunt aproape aceleași.

Cele elementare.
Mai întâi trebuie menționat: pentru imprimarea pe suport de imprimare lucios, selectați hârtia foto lucioasă de înaltă calitate în driverul de imprimantă. Pentru imprimarea pe suprafețe perlate, lucioase, satinate sau semilucide / semi-mate, alegeți cea mai potrivită suprafață de hârtie a mărcii imprimantei (denumită de obicei satin sau semi-luciu), iar pentru suporturi mate, vă rugăm să utilizați setările pentru fie hârtie mată de înaltă calitate, fie hârtie mată.

Pentru cerneluri pigmentate pe bază de apă (de exemplu, Epson UltraChrome, Canon Lucia etc.), pentru texturi lucioase, perlate, luciu, satin, semi-lucios și semi-mat, alegeți cerneala neagră pentru fotografie. Pentru orice suport mat, folosiți cerneala neagră mată. Această regulă se aplică nu numai pentru hârtii, ci și pentru pânze, țesături, bannere și pelicule de poliester / polipropilenă / PVC.

Și iată trucul!
Cu majoritatea hârtiei cu jet de cerneală lucios și perlat / satinat de înaltă calitate, variațiile de culoare din imprimeuri sunt scăzute: pigmenții cernelii rămân aproape de suprafața acoperirii cu jet de cerneală și nu pătrund adânc în strat. În ceea ce privește echilibrul și densitatea culorilor, stratul de primire a jetului de cerneală are o influență asupra rezultatului tipăririi. Încercați: utilizați setările de imprimare și profilul pentru una dintre următoarele lucrări: de ex. Hârtie foto Epson Premium Semi-Gloss sau Lustru, Ilford Galerie Prestige Smooth Pearl, Canon Semi-Glossy sau Pearl Photo Paper, Sihl Mater Class Luster Photo Paper sau Tetenal Spectrajet Luster Photo Paper, sau orice altă calitate perlă / luciu / satin hârtie pe care o puteți găsi în driverul imprimantei. Veți observa că echilibrul culorilor va fi foarte apropiat dacă utilizați profilul original de imprimare.

Desigur, alte caracteristici cheie ale lucrărilor sunt încă valabile și rămân importante caracteristici distincte, cum ar fi contrastul, luminozitatea, nuanța de bază, densitatea maximă, claritatea, textura și nivelul de luciu / mat, atingere și senzație, rigiditate, rezistență la zgârieturi, robustete împotriva amprentele digitale, consistența lot-la-lot, etc., există multe criterii după care puteți selecta hârtia foto preferată.

Alte suporturi non-foto.
Important: atunci când folosiți hârtii mate, chiar și cu hârtii foto, cu condiția să fie tipărite cu cerneluri pe bază de vopsea, acest truc nu funcționează întotdeauna. Cernelurile pătrund mult mai adânc în stratul receptor de cerneală; prin urmare, acoperirea are o importanță crucială și pentru echilibrul culorilor și, prin urmare, pot fi necesare ajustări de culoare în multe cazuri.

Titanium Lustre 

Toată această discuție pune o lumină ușor proastă asupra acestei media ceea ce nu este adevărat în termeni de vizualizare a tipăririi practice statisticile. Este o hârtie bună, atractivă, trebuie doar să înțelegeți ce se întâmplă, testul este întotdeauna făcut pr imprimeuri și vă putem asigura că le veți iubi. Celelalte părți ale testării au fost la standard, Graficul Granger era neted decât o ușoară imperfecțiune în verdele de gamă medie. Metamerismul a fost foarte scăzut 1,62 CII. Dmax a fost 2,13. Umbrele s-au diferențiat până la 20RGB puncte, cele mai scăzute până la 251 puncte. Singurul alt comentariu este că suprafața de luciu este rezonabil de robustă la marcaj. Un cui deget va crea o zgârietură, dar nu este la fel de sensibilă ca materialele cu luciu ridicat unde chiar hârtia până la contactul de hârtie care lasă urme poate fi o problemă. Fotografii de nuntă le-au plăcut întotdeauna finisaje metalice pentru albumele lor și așa ar trebui să găsească Titanium Lustre.
Monocrom.
În cadrul testelor am măsurat monocromul performanţă, mass-media a respectat facturarea monocrom atractiv de pe driverul Epson ABW. Noi am folosit ABW „Dark”, care a creat un gri de ton mediu la 46,4%, deci a setarea Normal ar fi colormetrică perfectă. Gri rampa s-a extins mai adânc la negri cu un Dmax de 2,57 (foarte inalt). Rampa este trasată pe curba „de toate culorile” și prezintă caracteristici identice în toate, cu excepția cozii de umbră. Noi am suprapus datele rampei pentru Ilford Smooth Pearl ca exemplu de suprafață „convențională”. Acestea sunt albastrul diamante în grafic, rețineți cum sunt evidențiate punctele superioare cele din Titan.


Rețineți de asemenea, că curba ABW (verde triunghiuri) rulează mai adânc decât versiunea „color” a versiunii Tipar de titan. Imprimeul mono avea o culoare aproape neutră, doar câteva puncte albastre pentru a se potrivi cu albul de bază. Metamerismul a crescut ușor până la 2,45 CII („Eoo D65 până la Tungsten A la 50% gri). În lipsa oricărei culori care să atragă ochiul, argintul efectul pare să fie și mai mult îmbunătățit, cu siguranță a imprimeu cu aspect distinctiv, ne-a plăcut mult.

Hârtia are un punct ușor rece măsurat-alb, dar în interior cel mai ușor și cu siguranță dintr-un unghi ușor oblic arată cremos. Nu există OBA, mass-media este destul de moartă în UV și fluorescența este extrem de scăzută. Parametrii pentru Albul, luminozitatea și lumină de laborator sunt reduse valoare, dar dați un martor fals al modului în care imaginea tipărită arată, ceea ce este destul de scânteios! Statisticile de audit a culorilor sunt prin urmare, un pic mai rău decât ar sugera imprimarea în mână. Când am testat genericul similar Tecco Iridium Silver hârtie (care NU este aceeași bestie, ci un văr evident) am spus că vom reveni la sortarea statisticilor.
Luminozitatea de laborator a hârtiei de bază este de doar 90%. Multe culorile din patch-urile de test au puncte de până la 95% luminanță. Imprimanta are acum dubla sarcină de a face culoare (punând cerneala întunecând astfel imprimarea) dar nici măcar nu poate începe să se îmbunătățească la luminozitate scăzută. Asa că în ciuda faptului că gama de titan este a doua cea mai mare măsură pe care am măsurat-o vreodată, culorile HiGAM afișează valori de saturație reduse și valori de ton mai profunde ca profilul se străduiește să optimizeze atât culoarea, cât și nivelul de ton. Acest lucru este cel mai precis indicat de graficul general eroare versus eroare componentă pentru doar HiGAM culori, este o linie dreaptă aproape perfectă ceea ce înseamnă că lejeritatea este aproape exclusiv proastă. În afară de eroarea de lejeritate, culorile sunt mai degrabă exacte.

© Stancu Print 2020

These photos are copyrighted by their respective owners. All rights reserved. Unauthorized use prohibited.